Joukkueen tiedot

Lohjan Pallon (LoPa) syksyllä 2009 perustettu joukkue 2002 syntyneille pojille ja tytöille.

Laji Jalkapallo
Kotipaikka Lohja
Jäseniä 47 (Pelaajalista)

Tulevia tapahtumia

Harkka

FUTSAL-Harkat

Huomenna klo 19:30
In10 Out4

Tulevia tapahtumia yhteensä 98.

Joukkue on avoin uusille pelaajille. Katso joukkueen ilmoitus pelaajapörssissä.

Teemu

Terve kaikille!
Tilatut varusteet saatiin eilen painosta (Eemelin pelipaidat menivät painatukseen).
Jos on hyvä omatunto maksun suhteen, voi varusteita kysellä allekirjoittaneelta tästä päivästä eteenpäin. Esim. Sunnuntain turnauksessa tavarat minulla autossa...

t. Tommi K. / VarVas

Veeti

Maksettu on, joten jos jossain vaiheessa. Jos voi vaikka kotoa hakea?
Milloin kävisi?

tv Tarja(2-vuorotyöläinen)

Joose

Hei!
Tänään istuimme ABC:llä P02 - kilpajoukkueen palaverissa. Palaveri oli haikea, sillä se oli kilpajoukkueen jäähyväispalaveri, näin kai voidaan sanoa.

Oliko nyt todella niin, että mitään sellaista yhteistyötä LOPAn sisällä tai jonkun toisen L-U:n joukkueen kanssa ei olisi voitu tehdä, että meillä - 02 kilpajoukkueen (ja sitä kohti kehittyvät) pelaajat olisi saaneet harjoitella ja pelata Lohjalla ja LOPAssa hyvässä valmennuksessa ja tasokkaita vastustajia vastaan pelaten?

Minusta asiasta ei käytä sellaista keskustelua pelaajien vanhempien kanssa kuin olisi pitänyt. Tai jos tästä käytiin keskustelua jossain, siitä emme saaneet tietoa (en nyt laske utopistista L-U:n Pallo - hanketta tähän). Tämä on prosessin hämmentävin ja selkeästi ikävin puoli - jäi tunne, että halvalla meni.

Ari

Jari

Olin osaltani yrittämässä rakentaa yhteistyötä LU:n seurojen välille, joten päätin ottaa kantaa Arin kirjoitukseen. Heti aluksi kommentoin toteamusta PalloKerhoLänsiUusimaa viritelmästä. Tuota "utopiaa" tuettiin Suomen Palloliiton Uudenmaan piirissä. Olin parin muun LU:n 02-joukkueen edustajan (2 Nupsista ja 1 Wildista) kanssa palaverissa Erkka V. Lehtolan luona Palloliitossa parin tunnin ajan syyskuun alussa. Esitimme hänelle oman ehdotuksemme kilpajalkapallon kehittämiseksi ja Erkka totesi esityksen hyväksi ja antoi sekä Palloliiton että henkilökohtaisen tukensa asialle. Erkka totesi myös, että Länsi-Uusimaa tarvitsee kyseisenlaista kehittämistä, koska jalkapallon taso ei ole pitkään aikaan ollut LU-alueella riittävän hyvä.

Erkka kävi palavereissa alueemme jalkapalloseuroissa keskustelemassa nykytilanteesta ja antamassa kehitysehdotuksia, siis muitakin kuin PKLU ehdotus, kilpajalkapallon tason nostoksi. Yksikään alueen seuroista ei asialle suuremmin lämmennyt. Ainoa saavutus oli seuroista annettu "lupaustila", eli toiminnan siirto jonnekin tulevaisuuteen - tarkemmin määrittelemättä aikaframea.

Kävin tapaamassa LoPan puheenjohtajaa yhdessä PKLU:n puuhamiehen Tapio Juurakon kanssa, mukana oli myös LoPa 02 joukkueenjohtaja Jari Pönni, eli halusimme olla avoimia ja liikkellä nimenomaan yhteistyön merkeissä.
Yhteisjoukkueen/uuden seuran perustamiseen tähtäävässä palaverissa tuli esiin yksi perustavaa laatua oleva rasite menneisyydestä. Ikäluokka 00:n toiminta loppui LoPassa aikoinaan Lopa/Nups YJ:n perustamisen jälkeen (n. 1 vuosi startista).
Joukkueen toiminnan loppuminen pistetään edelleen YJ:n syyksi, vaikka se oli vain osasyy. Tunnen tapauksen hyvin, koska olin joukkueen toiminnassa mukana loppuun asti. Siitä ei sen enempää, mutta todettakoon sen olevan yksi pahimmista esteistä yhteistoiminnan virittelylle seurojen välille Länsi-Uudenmaan alueella.

Yrityksiä on siis ollut ja taustalla tapahtunut paljonkin tiettyjen henkilöiden toimesta, mutta viritykset ovat jääneet yritelmä tasolle. 02 Nupsista on ehdotettu YJ:tä LoPan kanssa jo vuosi sitten ensimmäisen kerran ja viimeisin yritys oli siis tänä syksynä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että sekä LoPa, Wild että Nups ovat menettämässä (menettäneet) osan pelaajistaan muihin seuroihin. PKLU tai YJ olisi pitänyt pojat omalla alueella ja pitkällä tähtäimellä kehittänyt alueen jalkapalloa. Vertailuseuraksi sopii PKKU (Tups, KP-75, (JäPs), nykyään myös Koips ja Sibbo Vargarna). Edellisessä listassa olevat joukkueet antavat pelaajiensa siirtyä PKKU:n organisaatioon kehittymään, kun seuran/joukkueen omat rajat tulevat vastaan. Vastaavaa mallia yritimme lanseerata myös Länsi-Uusimaalle.
Jari M.

Joona

Hei Ari!
LoPa:n pelaajapolkua ollaan uudistamassa jo tämän syksyn aikana. Seuraan ollaan saamassa jo tämän kuun aikana valmennuspäällikkö, jonka johdolla kaikilla junioreilla on entistä parempi mahdollisuus edetä omalla tasollaan omassa seurassa. 02-ikäisille aktiivisimmille jalkapalloilijoille on tulossa mm. akatemiakolutusta seuravalmentajien johdolla. On hyvä muistaa, että tärkeintä ei ole se, missä joukkueessa ja millä sarjatasolla pelaajat pelaavat, vaan se, miten henkilökohtaisia taitoja saadaan kehitettyä. Mitään ei saa tarjottimella ilmaiseksi, mutta ei myöskään pelkästään kovalla rahalla. Ainoa keino kehittyä on tehdä oikeita asioita oikeaan aikaan ja järjestää pelaajille tarpeeksi haastavia harjoituksia, jotta haasteet ja tavoitteet ovat realistisia ja vastaavat pelaajan taitotasoa.
Pelaajille on toistuvasti tarjottu mahdollisuutta hakea lisäharjoitusta vanhemmista ikäluokista. Harjoitukset ovat fyysisempiä ja kehitys edistyy varmasti pelaajan niin halutessaan ja ollessaan valmis tekemään töitä sen eteen. Yhteistä palaveria myös 01-02 joukkueiden kesken on ehdotettu ja toivottavasti sellainen pian saadaan avoimesti myös pidettyä, koska selkeästi se palvelisi monia pelaajia ja kumpaakin joukkuetta tällä hetkellä. Tähän toivoisin paljon avoimempaa suhtautumista ja asian esiintuomista varsinkin niiden pelaajien osalta, jotak ilmaisivat halunsa 01-joukkueen mukana käydä tapahtumissa omien tapahtumien lisäksi.
Seurojen välistä yhteistyötä eivät nopealla aikataululla kannattaneet minkään seuran johtokunnat, eivätkä valmennuspäälliköt. Erkka V. Lehtola on viimeksi tänään johtokunnalle lähettämässään viestissä ollut edelleen halukas olemaan mukana pelaajapolun luomisessa omien seurojen sisällä ensisijaisesti ja myöhempinä ikävuosina tarpeen mukaan myös mahdollisten YJ-joukkueiden synnyssä. YJ-joukkueet eivät itsessään kuitenkaan saa olla se päämäärä, mitä kohti seurakehityksessä mennään, vaan edelleen pyritään seurojen sisällä järjestämään oikenalaista ja osaavaa valmennusta niin, ettei nuorten pelaajien tarvitse lähteä kovalla rahalla pitkien matkojen päähän harjoittelemaan, jolloin vaarana on harjoittelun käyminen liian raskaaksi liian aikaisin. Aikaa pitää jäädä myös koululle, kavereille ja mahdollisille muille harrastuksille. Nämä tekijät on erittäin tärkeä osa kokonaisvaltaista valmennusta. Ikävä tosiasia on, että lahjakkaiden pelaajien drop out on todella suuri tällä hetkellä näiden viritelmien ja monta kertaa viikossa ajettavien pitkien harjoitusmatkojen vuoksi. Pelaajat väsyvät ja siksi Lopassa pyrimme löytämään toisen tien kilpailullisuutta unohtamatta. Hyviä tuloksia ja nopeaakin kehitystä on mahdollista saavuttaa myös pienessä seurassa, jos muistaa myös omatoimisen harjoittelun tärkeyden ja sen määrän merkittävän lisäämisen joukkueharjoitusten lisäksi.
Seurojen välistä yhteistyötä ollaan joka tapauksessa kehittämässä edelleen ja hyviä tuloksia saadaan varmasti aikaiseksi hyvällä pohjatyöllä ja suunnittelulla.

-Sari-

Lue loput uutispalat

Yhteystiedot

Valmentaja: Timo Jaunila, timo.jaunila@luukku.com, 040- 538 2536

Joukkueen johtaja: Jari Pönni, jariponni@hotmail.com, 041 5452737, Uudet pelaajat voi ilmoittaa sähköpostilla joukkueen johtajalle.